Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: N1 [ I. P. ]

08. 11. 2021. 13:22 >> 13:24
11

STAV DODIKA

Rat nije opcija za rješavanje pitanja u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svi procesi u BiH treba da budu politički, a oni koji "zveckaju oružjem" treba da budu predmet brzih intervencija međunarodnih snaga.

Na konferenciji za novnare u Istočnom Sarajevu, održanoj nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom, Dodik je rekao da niko ne smije upotrebljavati oružje protiv drugih, niti da rat uzme kao opciju za rješavanje pitanja u BiH.

"Stalno pominjanje konflikta, rata ili nečega sličnog, i Eskobar i ja smatramo temom koja nema realnog osnova i da su rat spominjali oni koji su htjeli da atmosferi dodaju dodatno nepovjerenje“, rekao je Dodik i naglasio da rat, kao opcija, ne postoji.

Dodik je rekao da je na sastanku sa Eskobarom konstatovano da je neophodno sačuvati mir u BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da se i Eskobar zalaže za poštovanje Dejtona.

"Oni to vide u nekoj drugoj dinamičkoj formi, formi koja je vezana za stalno otimanje Republici Srpskoj, stalnu destabilizaciju Republike Srpske. Mi ne dijelimo vrijednosti BiH. Mi smo za ustavnu BiH i ja sam njega upoznao sa našim namjerama“, istakao je Dodik.

On je ponovio da su sve akcije koje sprovodi vlast u Republici Srpskoj ustavne, te da nije namjera ni cilj urušavanje teritorijalnog integriteta BiH.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније