Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 12. 2013. 14:37 >> 14:37

BEOGRAD

Dačić: Nema problema u radu Vlade

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je medijske navode da u radu Vlade postoje problemi, istakavši da njegov kabinet poslije rekonstrukcije funkcioniše mnogo bolje.

Dačić je novinarima rekao da Vlada funkcioniše mnogo bolje poslije rekonstrukcije i da postoji mnogo više konsultacija, koordinacije i zajedničkih stavova.

Dačić je dodao i da poslije rekonstrukcije "nije bilo problema u radu Vlade".

On je istakao i da postoje otvorena pitanja koja se ne tiču odnosa u Vladi, već koncepata stranaka koje čine Vladu.

Prema njegovim riječima, ponekad ono što socijalisti misle o određenim zakonskim prijedlozima i rješenjima ne misle druge stranke, i "to je sasvim normalna atmosfera".

"Znate da sam bio u mnogim vlastima, koaliciona vlast nikada ne funkcioniše idealno, uostalnom nijedna vlast ne funkcioniše idelano, a najgore je funkcionisala vlast kada smo mi (socijalisti) sami imali vlast 90 godina", prošlog vijeka, rekao je Dačić, koji je i lider socijalista.

On je rekao i da socijalisti tada nisu imali s kim da se svađaju "pa smo se svađali između sebe" dodavši da je "tako otprilike i sada pošto opozicije gotovo da nema".

Dan uoči sastanka sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u Briselu, Dačić je rekao da najviše problema u razgovoru sa Prištinom očekuje povodom osnivanja suda u Kosovskoj Mitrovici.

"Najviše problema očekujem u oblasti pravosuđa, povodom suda koji treba da postoji u Kosovskoj Mitrovici jer se prištinska strana protivi da sjedište suda bude u sjevernom dijelu, misleći da tako želimo da stvorimo državu u državi", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je rekao da Beograd samo želi da etnička struktura zaposlenih u sudu prati etničku strukturu stanovništva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније