Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ I. P. ]

14. 10. 2021. 13:26 >> 13:47
2

UREDBOM VLADE

Hrvati ograničili cijenu benzina i dizela

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je prijedlog uredbe kojom se cijena benzina ograničava na 1,48 eura, a dizela na 1,46 eura, javila je Hrvatska radio-televizija (HRT).

Premijer Andrej Plenković objasnio je da, prema Zakonu o naftnim derivatima, Vlada ima mogućnost uredbom da uredi maksimalnu cijenu benzina i dizela.

"Uzimajući u obzir sadašnji ekonomski trenutak, nepredvidivost cijene nafte na svjetskom tržištu i uticaj cijene goriva na ukupnu ekonomsku aktivnost i standard građana, s ciljem neometanog daljeg ekonomskog oporavka, odlučili smo da iskoristimo mogućnost da na rok od 30 dana stabilizujemo cijene benzina i dizela", rekao je Plenković.

Stoga Vlada usvaja uredbu kojom se cijena benzina ograničava na 11,10 kuna (1.48 eura), a dizela na 11 kuna (1.46 eura), rekao je Plenković.

U narednom periodu, Vlada će kontinuirano analizirati stanje i trendove na svjetskom tržištu te po potrebi dodatno reagovati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније