Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ I. P. ]

13. 10. 2021. 22:52   >>  22:53

STEJT DEPARTMENT

SAD pozvale na smirivanje tenzija na Kosovu

SAD pozivaju na smirivanje situacije poslije današnjih događaja na Kosovu, rekao je za Glas Amerike neimenovani portparol Stejt departmenta.

Kosovska policija je tokom prepodneva sprovela akcije u borbi protiv krijumčarenja robe u regionu Peći, Prištine, Južne i Sjeverne Mitrovice, objavio je kosovski premijer Aljbin Kurti.

U sjevernoj Mitrovici građani su protestovali, blokirali puteve i raskrsnice kamionima i vozilima, a kako prenose mediji kosovska policija je bacala suzavac i šok bombe.

"Nastavljamo da sarađujemo sa partnerima iz Evropske unije i NATO-a da bismo pomogli svim stranama da održe napredak u normalizaciji odnosa i smanjenju tenzija", naveo je portparol.

Prethodno je Beograd pozvao KFOR i NATO da reaguju, a EU pozvala na prekid nasilnih incidenata.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Raškoj sa predstavnicima Srba sa Kosova i rekao da je kontaktirao specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Vučić je u Raškoj rekao da je od Lajčaka tražio da "zauzdaju Prištinu", a da je dobio odgovor da se radi na tome, poslije čega su se specijane jedinice kosovske policije ROSU povukle sa sjevera Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније