Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Izvor: Beta [ I. P. ]

11. 10. 2021. 12:13 >> 12:14
3

DODIK UPOZORIO

BiH na rubu raspada zbog uplitanja stranih aktera

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je ta zemlja dovedena na rub raspada uplitanjem međunarodnih aktera u njena unutrašnja pitanja.


Na plenarnoj sesiji Sastanka na visokom nivou povodom 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, Dodik je rekao da je BiH zemlja pod protektoratom SAD, Japana, Kanade i dijela evropskih zemalja, "udruženih u namjeri da svoja rješenja nametnu ljudima u BiH".

"Nerazumijevanje i uplitanje tih međunarodnih aktera, mahom razvijenih evropskih sila, u unutrašnja pitanja BiH, doveli su zemlju do ruba raspada. Nepoštovanjem sistema UN od pomenutih aktera Bosni i Hercegovini je nametnut nelegalni visoki predstavnik kao sinonim za protektorat u kojem se zemlja nalazi. On nastavlja da blefira svoju važnost, iako nema odluke SB UN o njegovom radu", kazao je Dodik.

Dodik je rekao da "čvrsto vjeruje" da netolerancija, predrasude i izostanak dijaloga stvaraju nepovjerenje među ljudima i narodima i da u kontinuitetu izazivaju krize, dodajući da su to "kobni preduslovi za nastajanje sukoba ili otežavanje uspostavljanja stabilnosti".


Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније