Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ I. P. ]

07. 10. 2021. 11:14 >> 11:15
4

DODIK TVRDI

BiH u pat poziciji iz kojeg nema izlaska

Predsjedništvo BiH je praktično prestalo da postoji i svedeno je na individualno djelovanje njegovih članova, izjavio član tog tročlanog tijela Milorad Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH je u pat poziciji iz kojeg nema izlaska.

Kao primjere za to Dodik je naveo ponašanje Željka Komšića, ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turkovićeve, kao i ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića koji je odlučio da odloži vojnu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači, kod Banjaluke.

Dodik je rekao da nema logike u odluci Podžića, pogotovo ako se zanemare dva zamjenika iz reda druga dva naroda. "To je zanemareno, vjerovatno su Komšić i (Šefik) Džaferović rekli da bi to bilo dobro. To su pokvarene namjere", rekao je Dodik za Pink televiziju.

Naveo je da će Narodna skupština donijeti odluku o povlačenju potpisa sa sporazuma o formiranju Oružanih snaga i pozvati srpske predstavnike da se povuku.

Ponovio je da je kriza u BiH permanentna, da BiH nikada nije bila jedinstvena ako nije neka sila to nametala i podsjetio da je u Ustavni sud imenovan sudija Albanac.

Bosnom su, kazao je, nezadovoljni Srbi i Hrvati, dok muslimani hoće centralizovanu BiH.

On je naveo i da je Hrvatska zbog svog ulaska u EU zanemarila Hrvate u BiH, ali sada su uvidjeli šta se dešava, pogotovo nakon izbora Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Dodik je ponovo upitao kako Kosovo može da bude samostalna država, a Republika Srpska ne može.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније