Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 12. 2013. 22:07 >> 22:33

INFORMATIVNI RAZGOVOR

Prekršajna osnivaču portala Index.hr

Osnivač portala Index.hr Matija Babić bio je danas poslije podne na informativnom razgovoru u policiji zbog objavljene ilustracije sa šahovnicom u obliku svastike, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog redovnim putem, potvrdila je u saopštenju Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Babić je to potvrdio i na svom Facebook profilu, prenose mediji.

 

 

"Kad je ilustriranje fašizma veći problem od fašizma. Živjela Rvacka'', napisao je Babić.

U saopštenju stoji da je "zbog objavljivanja na internet portalu neprimjerenog sadržaja u kojem su djelovi grba i zastave Republike Hrvatske korišćeni na način suprotno odredbama Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske i zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, u službene prostorije PU zagrebačke pozvan autor teksta".

Matija Babić je preko svog Facebook profila iznio mišljenje da su se Hrvati na referendumu o braku odlučili za diskriminaciju i fašizam.

Hrvatska radio televizija je prenijela saopštenje policije da je utvrđeno da je Babić počinio prekršaj iz člana 4. Zakona o grbu, zastavi i himni Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Hrvatske, zbog čega će protiv njega nadležnom Prekršajnom sudu biti podnesena prijava redovitim putem.

Prema nezvaničnim rezultatima referenduma "za" da se u Ustav Hrvatske unese definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca glasalo je 65,87 odsto birača, dok je "protiv" bilo 33,51, prenose mediji.em.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније