Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ b92 ]

30. 09. 2021. 12:58 >> 12:59
9

LAJČAK OBJAVIO DOKUMENT

"Pao dogovor Beograda i Prištine"

"Imamo dogovor", napisao je na Tviteru Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine.

"Poslije dva dana intenzivnih pregovora, sporazum o deeskalaciji i korak unaprijed je upravo postignut. Zahvaljujem se Besniku Belimiju i Petru Petkoviću na njihovoj spremnosti da pregovaraju i postignu dogovor zarad dobrobiti građana", rekao je Lajčak.

U Briselu su sinoć održani pregovori dvije delegacije, ali bezuspješno.

Glavni pregovarač Beograda Petar Petković, sinoć nešto prije 21 sat završio je bilateralne razgovore sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.

Petković nije davao izjave za medije, a iz delegacije Beograda na ovim pregovorima nijesu mogli da potvrde da li će se razgovori u Briselu nastaviti i danas. Prethodno su iz delegacije Beograda za Tanjug potvrdili da nikakav dogovor sa prištinskom stranom nije postignut.

To su potvrdili i portaprol EU, Peter Stano kao i ambasada SAD u Prištini koji su poručili da se pregovori nastavljaju u cilju dolaska do rješenja za trenutnu krizu na Sjeveru Kosova.

Vučić: Nađen kompromis, zadovoljan sam

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da misli da se, povodom spora nastalog zbog tabilica, došlo do neke vrste kompromosnog rješenja kojim je lično veoma zadovoljan.

"Obje stane su se dogovorile da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka simultano sa uklanjem barikada 2. oktobra, od 8 sati i da se povlačenje ROSU završi do 16 časova", rekao je Vučić, na konferenciji za novinare u Nišu.

Kfor će, rekao je, svoje snage postaviti "i prije implementacije na Jarinje i Brnjak".

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније