Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

J.B.Č. [ b92 ]

02. 09. 2021. 18:22 >> 18:23

RAMA NAJAVIO

U novoj vladi Albanije većinom žene

Albanski premijer Edi Rama danas je najavio svoju novu vladu u kojoj žene čine većinu, pri čemu je zadržao najveći broj ranijih ministara.

Imenovao je i nove ministre finansija i pravde.

Novu vladu formalno treba da potvrdi parlament koji se sastaje 10. septembra, a do tada će članovi vlade premijera Rame ostati na svojim funkcijama, prenosi AP.

Njegova Socijalistička partija ima dovoljno veliku većinu da bi obezbijedila potvrđivanje nove vlade.

Rama je obezbijedio treći uzastopni mandat na parlamentarnim izborima 25. aprila , na kojima je osvojio 74 od 140 mjesta u parlamentu.

Glavna opoziciona stranka desnog centra, Demokratska partija, dobila je 59 mjesta.

Sadašnji ministri unutrašnjih i spoljnih poslova, kao i odbrane, zadržaće svoja mjesta, dok su određena nova imena za resore finansija, pravde, turizma i poljoprivrede.

Od 17 ministarskih mjesta, njih 11 zauzimaće žene.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније