Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 11. 2013. 11:54 >> 11:56

OSUMNJIČEN ZA UBISTVO

Žandarm uhapšen na granici sa CG

Zbog sumnje da je juče ubio mladića, čije je tijelo pronađeno u automobilu u niškom naselju, policija je uhapsila na graničnom prelazu "Mehov krš" Aleksandra R. pripadnika Žandarmerije u Nišu, prenosi B92.

U saopštenju Policijske uprave Niš navodi se da se Aleksandar R. sumnjiči da je juče oko 05.35 u naselju Donja Vrežina, u ulici 8.kongresa, sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Vlastimira N.(1989) iz Niša.

"Policija je Aleksandra R. pronašla i uhapsila na graničnom prelazu Mehov Krš prema Republici Crnoj Gori prilikom pokušaja da napusti zemlju", navodi se u saopštenju PU Niš. 

Takođe se dodaje da su uhapšeni i Ljiljana S.(1973), Nikola S.(1990) i Uroš B.(1990) iz Niša zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neprijavljivanje ubistva i izvršioca. 

U toku dana svi osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Ko je ubijeni, a ko ubica?

 Beogradski list Blic piše da je ubijeni 25-godišnjak Vlastimir Nalić diler droge, a da je uhapšeni pripadnik niške Žandarmerije privatno radio u obezbjeđivanju lokala porodice Ajković. 

Blic piše i da je ubica, po pronađenim tragovima, najvjerovatnije bio na suvozačevom sedištu. Odatle je ispalio dva hica: jedan u tijelo, a drugim je Nalić pogođen u glavu. 

Izvor Blica je rekao tom listu ranije da se pripadnik Žandarmerije, koji je sada već uhapšen, juče se nije pojavio na poslu, i niko niko nije znao gdje je. "Pokušali smo da ga lociramo ali se njemu od juče ujutru gubi svaki trag. Mobilni telefonom mu je isključen, a njegova porodica tvrdi da ga nijesu vidjeli od prošle noći", kazao je Blicu izvor iz MUP-a Srbije. 

On navodi da je taj pripadnik Žandarmerije već duže vrijeme pod takozvanom policijskom obradom zbog veza sa klanom Ajković. "Postoje ozbiljne sumnje i da se drogirao, a i ranije je umio da se, bez ikakve najave, ne pojavi na poslu a da kasnije donese doznake za bolovanje i tako opravda izostanak", kaže izvor Blica. 

Zbog ubistva Nalića, protiv koga je policija podnosila krivične prijave zbog dilovanja droge, juče je u Niš otišao i načelnik UKP-a Rodoljub Milović i načelnik SBPOK-a Slaviša Sovtić. 

U policiji sumnjaju da bi ubistvo Nalića moglo da ima veze s puštanjem na slobodu Mirka Ajkovića, mlađeg brata Zorana Ajkovića, i njegovih saradnika koji su zbog iznude, u istrazi kojom je rukovodilo tužilaštvo, uhapšeni krajem oktobra. 

Ajkovići su dugo bili jedan od najzaštićenijih klanova u Srbiji. Sudski postupci protiv njih okončavani su oslobađajućim presudama, a žrtve su na sudu povlačile optužbe. 

Postojale su ozbiljne sumnje i da su na platnom spisku kriminalaca mnogi pripadnici niške policije. Prva meta novog načelnika Srđana Grekulovića bili su upravo Ajkovići, kojima rukovodi najstariji brat Zoran. Njegova sestra Vesna je ekspresno osuđena na četiri godine zatvora zbog utaje poreza, piše Blic.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније