Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 11. 2013. 11:25   >>  11:26 1

DETALJI POZNATI

Stijović: Ćuruviju ubila DB

Novinara Slavka Ćuruviju ubila je Služba državne bezbjednosti (DB) i sva imena se do detalja znaju, mnogo puta su izrečena i zna ih i tužilaštvo, izjavio je nekadašnji pomoćnik načelnika beogradskog centra DB Zoran Stijović

"Znam ko je organizator ubistva i to zna i javnost... U pravu je (lider Srpskog pokreta obnove Vuk) Drašković koji kaže da (specijalni tužilac) Miljko Radisavljević sve zna, kako i na koji način je rađena operacija, od pripreme, praćenja, do likvidacije", istakao je Stijović u intervjuu za novi broj nedjeljnika NIN, prenose beogradske Novosti.

On je objasnio da "pola ljudi iz DB koji su o tome dali izjave u internoj istrazi nije moglo da izdrži psihološki pritisak" i da je istina sve što Drašković govori o ubistvu Ćuruvije, "uz neke finese, to je to".

Na konstataciju novinara da Drašković kaže da je organizator tadašnji načelnik DB Radomir Marković, Stijović je odgovorio: "Ja vam to direktno neću reći, samo kažem da sve što Drašković navodi o tom slučaju je baš tako".

Prema ocjeni Stijovića, medijski napisi o prijetnji Markovića da će objaviti sadržaj nestalih dosijea DB liče na manipulacije i još jednu upotrebu bivšeg načelnika DB u proizvodnji novog političkog sukoba, "ovog puta na relaciji (Aleksandar) Vučić - (Tomislav) Nikolić".

"Ne vjerujem da je on u situaciji da prijeti i ucjenjuje. On je ucjenjivao dok nije dospio u zatvor", objasnio je Stijović.

On je dodao da, ipak, ne bi potcjenjivao saznanja koja o nestalim diskovima na kojima su dosijea političara posjeduje Marković, bez obzira na to što je tako dugo u zatvoru, "upravo zato što stvari oko nestalog diska i iznošenja saradničke mreže nijesu do kraja razjašnjene".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније