Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 11. 2013. 13:29 >> 13:38

NEĆE DA SVJEDOČE

Sanaderove kćerke ćutale na sudu

U Zagrebu je nastavljeno suđenje bivšem hrvatskom premijeru Ivu Sanaderu u slučaju "Fimi medija", a na poziv odbrane trebale su da svjedoče njegove kćerke Petra i Bruna, međutim obje su se pozvale na zakonsku mogućnost da ne svjedoče protiv člana porodice.

Bruna i Petra Sanader na sud su pozvane jer su obuhvaćene tzv. prijedlogom za prošireno oduzimanje imovinske koristi,  jer su im nakon pokretanja krivičnog postupka protiv njihovog oca, osumnjičenog za korupciju, blokirani računi u bankama.

Na tri računa u Privrednoj, Zagrebačkoj i Rajfajzen banci glumici Petri Sanader blokirano je ukupno oko 58.000 eura, 1000 franaka i 39.600 dolara. Ona je na sud došla iz Amerike, iako nije svjedočila, ima pravo na naknadu putnih troškova.

Njena mlađa sestra, ljekar, u istim bankama ima ukupno nešto više od 34.000 eura, 1000 franaka i 925 dolara, prenosi Dnevnik.hr.

Budući da je Petra za potrebe suđenja došla iz SAD-a, ona će tražiti povrat troškova.



Sanaderova odbrana na sudu je kazala da su Bruni Sanader blokirana i dva računa otvorena nakon pokretanja krivičnog postupka, pa je zatražila da se utvrdi o čemu je riječ.

"Zaposlena je u bolnici u Vinogradskoj i mora imati račun, ali strahuje da bi i on mogao biti blokiran", kazala je advokat Jadranka Sloković.

Predstavnica Uskoka kazala je da nema saznanja o tome, jer se ne radi o računima obuhvaćenima blokadom po zahtjevu tužioca.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak kada bi trebalo da svjedoče Sanaderova supruga Mirjana i punac Ivo Šarić. Njih dvoje  već su trebalo da budu ispitani, ali je Mirjana Sanader nedolazak opravdala odlaskom na stručni sumpozijum, a Ivo Šarić lošim zdravstvenim stanjem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније