Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

02. 08. 2021. 22:26 >> 22:27

VAŽAN KORAK

SAD ukidaju vize Hrvatima

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas Hrvatsku da se pridruži Programu izuzeća od viza, što je važan korak prema ukidanju viza za hrvatske državljane prilikom ulaska u SAD.

"Danas sam nominovao Hrvatsku da se pridruži Programu izuzeća od viza. Ovaj korak prema bezviznom putovanju prepoznaje ogroman napredak Hrvatske u ispunjavanju strogih standarda za zemlje učesnice", objavio je na Tviteru šef američke diplomatije.

Hrvatski premijer Andrej Planković je na Tviteru zahvalio Blinkenu na pozivu, prenijela je agencija Hina.

"Zahvaljujem državnom srkretaru SAD-a Blinkenu na pozivu Hrvatskoj u Program izuzeća od viza, što je jedan od posljednjih koraka za ukidanje viza hrvatskim državljanima", napisao je Plenković.

Početkom godine je objavljeno da je broj odbijenih zahtjeva hrvatskim državljanima za američke vize u 2020. pao ispod tri odsto.

Hrvatska, Rumunija, Bugarska i Kipar jedine su članice EU kojima SAD još nijesu ukinule vize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније