Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

01. 08. 2021. 13:36 >> 13:37

U JULU

Turizam Hrvatske dobacio do 80 odsto prometa iz rekordne 2019.

Hrvatska je u julu imala 3,7 miliona turista i 25 miliona noćenja, izvijestilo je danas Ministarstvo turizma i sporta, po čijim su podacima dolasci na nivou od 80 odsto rekordne 2019, a noćenja na nivou od 81 odsto.

Po podacima sistema "eVisitor", od ukupno 25 miliona noćenja, 21,6 milioa su ostvarili strani turisti, a 3,3 miliona domaći, prenijela je agencija HINA.

Jula ove godine je u poređenju s julom prošle, bilo 47 odsto više dolazaka i 33 odsto više noćenja.

Najviše turističkih noćenja, 6,7 miliona, bilo je u Istarskoj županiji, a slijede Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska, zatim Zadarska, Šibensko-kninska i Dubrovačko-neretvanska županija (1,5 miliona noćenja).

Rovinj je među pojedinačnim mjestima imao najviše noćenja (909.000), a slijede Vir (856.000) i Poreč (734.000).

Najveći broj noćenja je turista iz Njemačke (4,4 miliona), a slijede Slovenci (3,7 miliona), Poljaci (2,4 miliona), Česi (2.0 miliona) i Austrijanci (1,9 miliona noćenja".

Najviše noćenja je bilo u objektima u domaćinstvu, zatim u kampovima i hotelima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније