Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1 ]

29. 07. 2021. 06:05 >> 06:05

SPOJEN PELJEŠKI MOST

Plenković: Dokaz kako EU pomaže Hrvatskoj

Pelješki most je spojen podizanjem 165. segmenta čelične konstrukcije. Most dugačak 2,4 kilometra povezuje hrvatsku teritoriju u jednu cjelinu.

Spajanju mosta je prisustvovao i hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Ovo je veliki događaj koji smo uspjeli ostvariti uz pomoć Evrope i Kine. Ovim realizujemo strateški nacionalni interes. Ovo je najbolji dokaz kako članstvo u EU pomaže Hrvatskoj u realizaciji“, rekao je kratko Plenković.

Most je, rekao je, na najvišem nivou.

"Ispod njega bi prošao i Titanik! Hrvatska je ostvarila strateški cilj i on će biti zajedničko dobro. Ovaj most povezuje. Ovo nije trenutak koji dijeli, nego spaja”, dodao je hrvatski premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније