Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1 ]

27. 07. 2021. 06:18   >>  06:19 5

IZETBEGOVIĆ UPITAO

Koja su to prava ugrožena srpskim predstavnicima?

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je, povodom odluke stranaka iz Republike Srpske da ne učestvuju u radu zajedničkih institucija u Bosni i Hercegovini, da će oni taktizirati narednih 40 dana da vide mogu li nešto da dobiju, a onda će se u septembru sve normalno nastaviti.

Izetbegović je rekao da je trebalo da se počne sa bojkotom 1. avgusta kada su na kolektivnim godišnjim odmorima i parlamentarci i članovi Veća ministara, ali su to pomjerili za sedam dana kako bi taktizirali da vide šta mogu dobiti u narednih 40 dana.

On je istakao da će neko vrijeme praviti krizu, a da će onda odustati, jer nijesu u pravu, i upitao koje je to pravo ugroženo srpskim predstavnicima.

"Pravo da negiraju genocid, pravo da slave ratne zločince, pravo na aparthejd koji živimo u RS, gdje imamo 20 posto nesrba, a samo ih je tri odsto na rukovodećim funkcijama. U RS je Bošnjacima zabranjen Bosanski jezik, u RS se osvještavaju, imaju srpske pravoslavne slave, državne institucije, škole i oni misle da su ugroženi“, kazao je Izetbegović za televiziju Hajat.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније