Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 06. 2021. 19:59 >> 20:00
8

MILANOVIĆ

Nećemo prihvatiti deklaraciju NATO bez spominjanja Dejtonskog sporazuma

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da neke zemlje ne žele da se u završnoj deklaraciji samita NATO-a spominju Dejtonski sporazum i konstitutivnost tri naroda u BiH, ali da Hrvatska za tako nešto neće dati saglasnost.

"Moraću o tome da razgovaram na samitu, inače nećemo dati saglasnost na završnu deklaraciju, jer nas se tretira kao sitan kusur", rekao je Milanović novinarima, a prenijela je N1 televizija.

On je izjavio da "neko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda".

"Kao da je deklaraciju pisalo nevladino udruženje iz Sarajeva. U Zagreb se ne mislim vratiti s tim", naglasio je hrvatski predsjednik govoreći o sjutrašnjem samitu NATO na kojem, među ostalim, treba da bude usvojena zajednička izjava u kojoj se spominje BiH.

On je ocijenio da to "pokazuje kakve planove za BiH imaju neki međunarodni krugovi".

"To preko Hrvatske neće proći", naglasio je Milanović i dodao da se na završnoj izjavi radi posljednjih sedam dana.

Hrvatski predsjednik je dodao da je htio da pomogne, ali da sada radi sve sam, jer ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman (Hrvatska demokratska zejdnica) ne želi da bude dio hrvatske delegacije.

Milanović je ranije rekao da je ministar spoljnih poslova trebalo da bude dio delegacije na samitu NATO, ali da je učešće naknadno otkazao, jer mu je, kako je zaključio, to zabranio premijer Andrej Plenković.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније