Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

13. 06. 2021. 12:04   >>  12:04 10

BRNABIĆ

"Sa Kurtijem nema razgovora ni dogovora"

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem "nema razgovora i dogovora i neće biti ni zajedničkih sporazuma".

Brnabić je ponovila da je sastanak u Tirani bio "veoma buran i težak" i da je on pripremni sastanak za 15. jun u Briselu, na kojem će biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitana kako komentariše to što Kurti optužuje Srbiju za genocid, Brnabić je kazala da je on "ideološki fanatik sa nula pragmatizma".

"On svakodnevno prijeti Srbiji tužbama za genocid. Neka podnese tužbu i neka onda kaže šta želi, neka dokaže šta ima, ali nemoj da prijeti, a posebno ne na regionalnim sastancima, jer od njih onda pravi cirkus", kazala je ona za TV Prva.

Ocijenila je da su, što se tiče Kosova, "stvari teške i da će biti sve teže".

"To što sada imamo političke elite u Prištini, ljude koji ne žele razgovor, je katastrofa za čitav region i predsjedniku (Vučiću) će 15. juna biti izuzetno teško", smatra ona.

Takođe je rekla, da "nema nadu" da će biti postignut zajednički konsenzus sa ostalim strankama po pitanju Kosova, jer kako je dodala, ako bi to oslabilo Vučića, lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas bi prije bio na strani Kurtija.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније