Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

17. 05. 2021. 19:39   >>  19:40 9

PAHOR

Bez spominjanja nepromjenljivosti granica, Vučić insistirao

Predsjednik Slovenije Borut Pahor rekao je da je iz završne deklaracije sa današnjeg samita Procesa Brdo-Brioni izostavljen dio o nepromjenljivosti državnih granica zbog insistiranja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na formulacijama koje bi otvorile beskrajne rasprave.

"Predsjednik Vučić nije bio protiv diskusije o zabrani promjene granica, ali je predložio takvu formulaciju koja bi praktično anulirala sva diplomatska priznanja Kosova... Dakle bilo je jasno da lako možemo da počenio raspravu koja se nikada ne bi završila", rekao je Pahor odgovarajući na pitanja novinara.

On je dodao da je svojim predlogom želio da se dođe do rezultata koji bio shvaćen kao put napred, a ne unazad "ali je bilo jasno da će Vučić insistirati"... "Rasprava bi bila beskonačna", dodao je.

Vučić je prethodno danas rekao da je na samitu Procesa Brdo-Brioni bilo govora o promjeni granica unutar regiona, ali da se Srbija zalaže za granice koje su utvrđene u Ujedinjenim nacijama.

"Srbija se oduvijek zalaže za princip poštovanja nemijenjanja granica priznatih od Ujedinjenih nacija. Neki misle da ne treba da se mijenjaju granice onako kako se njima sviđa, a mi mislimo da ne treba da se mijenjaju u skladu sa pravilima koje su ustanovile UN", rekao je on novinarima.

Samit Procesa Brdo-Brioni, na kojem su učestvovali predsjednici Slovenije, Hrvatske i zapadnobalkanske šestorke, održan je danas u Brdu kod Kranja.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније