Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

16. 05. 2021. 07:27 >> 07:31

BIRAJU PREDSTAVNIKE

U Hrvatskoj danas lokalni izbori

Oko 3,6 miliona građana s pravom glasa danas u Hrvatskoj bira svoje predstavnike u opštinskim i gradskim vijećima i županijskim skupštinama, a direktno gradonačelnike, načelnike opština i župane.

Birališta će biti otvorena od 7.00 do 19.00, kada završava i izborna tišina.

Na mandat od četiri godine bira se ukupno 425 opštinskih i 127 gradskih veća, 20 županijskih skupština i skupština Grada Zagreba, opštinski načelnici, gradonačelnici i župani, kao i oko 70 njihovih zamjenika iz redova nacionalnih manjina i desetak iz reda hrvatskog naroda u opštinama u kojima su Hrvati manjina.

Lokalni izbori održavaju se pod pojačanim epidemiološkim mjerama zbog korona krize, a kritiku dijela javnosti izazvala je odluka Vlade da zbog izbora otvori državnu granicu.

Tako će oni s pravom glasa na dan izbora moći da uđu u zemlju bez PCR testa bez obzira na to iz koje države dolaze, ali će u roku od 12 sati morati i da je napuste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније