Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 02. 2013. 16:17 >> 16:15

Vlada Srbije: Aferom "Mlijeko" prave prostor za GMO?

Na sjednici Vlade Srbije ocijenjeno da su mlijeko i mlječni proizvodi ispravni, te da se netačnim informacijama o navodnom neispravnom mlijeku uništava srpska agroindustrija i pokušavaju stvoriti uslovi da se u Srbiju uvozi stočna hrana od genetski modifikovanih organizama.

Nadležne inspekcije i službe povukle iz prodaje mlijeko za koje postoji bilo kakva sumnja u pogledu kvaliteta i uzorci su poslati na ekspertizu u kredibilne međunarodne laboratorije, saopšteno je nakon sjednice Vlade Srbije. 

Detaljno se obavljaju vanredne analize sirovog mlijeka i mlječnih proizvoda, kao i stočne hrane, a uvedene su i pojačane kontrole uvoznog mlijeka, piše u saopštenju. 

Nadležne službe će obaviti istrage zbog sumnji da se netačnim informacijama o navodnom neispravnom mlijeku uništava srpska agroindustrija i tržište i pokušavaju stvoriti uslovi da se u Srbiju uvozi stočna hrana od genetski modifikovanih organizama, zaključeno je na sjednici Vlade.

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je da je problem s mlijekom rješiv i da se može ispraviti za petnaestak dana. 

Ješić je na konferenciji za novinare kazao da je vlada Vojvodine formirala stručni tim da se bavi rješavanjem ovog problema i da je naložila besplatnu analizu stočne hrane. 

"Dobio sam rezultate druge analize, ali ih neću objaviti, jer metoda koja je inače apsolutno precizna nije akreditovana, pa ću te rezultate objaviti kad stignu rezultati 'slijepih uzoraka' poslatih na analizu akreditovanim metodama", rekao je Ješić, dodajući da je tačno da su rezultati druge analize bitno lošiji od onih dobijenih u prvoj analizi.

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Kneževć optužio je danas, kako je rekao, uvoznički, monopolistički i politički lobi, za trenutnu krizu na tržištu mlijeka i poručio da će za to neko sigurno odgovarati, makar to bio i on lično.

Knežević je poručio da će se, nakon što stignu rezulati analize o prisustvu aflatoksina u mlijeku iz Holandije, pokazati ko je kriv i snosiće posledice.

"Neko će sigurno odgovarati, taman bio i ja", rekao je Knežević novinarima prilikom vanredne kontrole stočne hrane na farmi Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB).

Knežević odgovorno tvrdi da je čitava kampanja koja se vodi upravo protiv srpskog poljoprivrednika i stočara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније