Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

07. 05. 2021. 09:07 >> 09:08
4

IZ SAD-A PORUČUJU

"Nijesmo za razmjenu teritorija na Zapadnom Balkanu"

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je da ni SAD ni njihovim evropskim partnerima nije u interesu da promovišu bilo kakvu razmjenu teritorija na zapadnom Balkanu.

"Ne znam ko piše ove nezvanične dokumente, ali ko ih piše sigurno je zadovoljan prekomjernom reakcijom", rekao je Kosnet za RTK2, komentarišući objavljivanje non-pejpera o promjenama na Zapadnom Balkanu.

Naveo je da je Vašington posvećen pružanju podrške procesu dijaloga Beograda i Prištine koji vodi EU.

Kosnet je rekao da je administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena pažljivo pregledala rad prethodne američke administracije i zaključila da "postoji mnogo dragocjenih djelova".

Upitan da li je Vašingtonski sporazum osnova za nastavak pregovora između Beograda i Prištine, naglasio je da je Bajdenova administracija prihvatila sporazum, ali da to ne znači da je taj dokument jedina skica za razgovor.

Precizirao je da postoje "politički elementi o kojima nije bilo riječi u Vašingtonskom sporazumu“.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније