Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

19. 04. 2021. 07:42 >> 07:43
1

FAJON SAVJETUJE

Međustranački dijalog okončati mnogo prije izbora

Poslanica Evropskog parlamenta i članica posredničkog tima u međunastranačkom dijalogu o izbornim uslovima Tanja Fajon kazala je da razgovor vlasti i opozicije u Srbiji treba da se okonča "mnogo prije" narednih izbora, kako bi ostalo dovoljno vremena za izmjene izbornih propisa.


Ona je, u intervjuu za Nova.rs, navela da je aktuelna runda dijaloga počela u martu, kad su se evroparlamentarci sreli sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, a da u aprilu i početkom maja planiraju onlajn sastanak sa Vladom, reprezentativnim vanparlamentarnim i parlamentarnim strankama.

"U međuvremenu smo stupili u kontakt sa svima u Srbiji koji žele da učestvuju u dijalogu i odredili vremenske okvire, koji tek treba da budu odobreni. Naš cilj je da sa svima njima završimo prvu rundu konsultacija do kraja maja. Planiramo da se formalno sastanemo sa opozicionim blokom krajem aprila, početkom maja", kazala je Fajon.

Prema njenim riječima, cilj je dostizanje većeg političkog pluralizama i izbora koji su više fer, slobodniji i demokratičniji za sve, "uključujući bojkot opoziciju".

Na pitanje kako komentariše najavu predstavnika vlasti, da će da otpočnu pregovore sa onima koji neće da pregovaraju uz posredstvo Evropskog parlamenta, Fajon je rekla da EP pozdravlja sve koji žele da učestvuju u dijalogu i koji "dijele isti cilj".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније