Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug/Blic ]

19. 04. 2021. 06:10 >> 06:11
4

ĐURIĆ UVJEREN

Briselski sporazum omogućio godine stabilnosti

Osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ističe da je taj dokument omogućio godine mira i stabilnosti u kojima je Srbija izgradila brend države koja snažno zastupa interese srpskog naroda na Kosovu i koja se zalaže za postizanje pravednog kompromisnog rješenja koje, kako je rekao, neće podrazumevati gaženje svojih državnih i nacionalnih interesa.

Povodom osam godina od kada su delegacije Beograda i Prištine potpisale Briselski sporazum, on kaže da je taj sporazum "bedem za zaštitu mira i srpskih interesa na Kosovu i glavni argument srpske strane u nastojanjima da obezbijedi trajnu stabilnost i trajni mir."

Đurić za Tanjug podsjeća da je Srbija tog aprila 2013. godine donijela dvije strateške odluke koje su izdržale probu vremena, iako nijesu bile nimalo lake.

"Prva, da se odbiju nepovoljni zahtjevi iznijeti pred srpsku stranu po kojima je Srbija bez ikakve protivusluge za srpski narod na Kosovu trebalo da prihvati članstvo tzv. Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama nije bila nimalo laka za državnu delegaciju na čelu sa Aleksandrom Vučićem", naveo je Đurić, prenio je Blic.

On podsjeća da je Srbija u tom trenutku bila neuporedivo ekonomski, vojno i spoljnopolitički slabija i u gorem položaju nego danas.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније