Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 11. 2013. 20:00   >>  20:03

NIJE RAZUMIO OPTUŽNICU

Mišković: Nijesam kriv!

Počelo suđenje Miroslavu Miškoviću i ostalima zbog malverzacija u putarskim preduzećima. Pročitane osnovne tačke optužnice. Mišković: Nijesam kriv. Odbrana sjutra.

Na suđenju u Specijalnom sudu došli su Marko Mišković, Milo Đurašković vlasnik "Nibensa" i svi optuženi za nezakonito izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.

Bio je pristuan i veliki broj novinara. U Specijalni sud su došli i pravni eksperti i advokati iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, koje je angažovao vlasnik "Delte" kako bi pratili ovo suđenje.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković negirao je optužbe da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za više miliona eura, ističući da ne razumije za šta je odgovoran. 

"Nijesam kriv, ne osjećam se krivim. Nijesam razumio optužnicu, razumio sam samo dio o ličnim podacima, kvantitativnim pokazateljima i datume, ali nijednu rečenicu optužnice nijesam", rekao je Mišković u kratkom izjašnjenju o krivici. 

Prema njegovim riječima, sebe ne može da prepozna ni u jednom dijelu optužnice i ne razumije zašto je optužen.

"Ovo je posao za primjer kako treba da se radi u Srbiji, ali ja ne razumijem ekonomske kategorije iz optužnice", rekao je Mišković. On je istakao da ne mogu da postoje dva kontrolna akcionara, odnosno dva većinska vlasnika, kako je to navedeno u optužnici - on i optuženi Milo Đurašković. 

Krivicu su, takođe, odbacili i Đurašković, Marko Mišković, kao i ostali optuženi. 

Zatim je Miškovićev branilac Zdenko Tomanović tražio da se davanje odbrane Miroslava Miškovića odloži za sjutra, jer će precizno trajati tri i po sata i tako je koncipirana da se odjednom iznese. "Tražim da mu omogućite da iznesem integralno odbranu", rekao je on. 

Nakon konsultacija Sudskog veća i tužioca, odlučeno je da se današnje suđenje prekine i da Mišković sjutra počne sa iznošenjem odbrane. 

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara. 

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična djela zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreske utaje. Za oba djela zakonom je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније