Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 11. 2013. 10:02 >> 10:05

BEOGRAD

Počinje suđenje Miškovićima

Suđenje vlasniku Delta holdinga, Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku Nibens grupe, Milu Đuraškoviću i njihovim saradnicima počinje danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Suđenje je otvoreno za javnost.

 

Na početku glavnog pretresa zamjenik tužioca za organizovani kriminal pročitaće optužnicu, koja je napisana na više od 122 stana. Nakon toga će Mišković i ostali moći da, prvi put, javno izlože svoju odbranu, prenose srbijanski mediji.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeca za oko 17 milijardi dinara ili skoro 150 miliona eura, a budžet za oko četiri miliona eura.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična djela zloupotreba položaja i poreska utaja. Za oba djela mogu dobiti do deset godina zatvora.

Optužnica obuhvata i Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihailovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića, koji se terete za pomaganje u izvršenju krivičnog djela zloupotreba položaja. Živojin Petrović i Jadranka Bardić optuženi su za krivično djelo poreska utaja.

Svi optuženi su na saslušanju u istrazi negirali da su izvršili krivična djela, ali tužilaštvo smatra da su njihove odbrane usmjerene na izbjegavanje krivične odgovornosti, kao i da su opovrgnute iskazima ispitanih svjedoka, pisanom dokumentacijom, kao i nalazom i mišljenjem sudskog vještaka ekonomsko-finansijske struke.

 

Vlasnik Delta holdinga pušten je 23. jula iz pritvora, nakon jemstva od 12 miliona eura u dinarskoj protivvrijednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja policiji svakog prvog radnog dana u mjesecu.

Ista mjera predviđena je i za njegovog sina Marka, kome je ukinut kućni pritvor, nakon što je za jemstvo ponudio lokal vrijedan više od 3 miliona eura.

U kućnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније