Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 11. 2013. 12:51 >> 13:31
5

"HRISTOVI RATNICI"

Kozaci dolaze u Bosnu zbog mudžahedina

Kozački pukovnik Vojislav Vidaković najavljuje da će uskoro kozačka struktura biti uspostavljena u nekim od gradova Republike Srpske, da bi bile još jače prijateljske veze srpskog i ruskog naroda. On kaže da "budno prate situaciju u BiH, gdje je naseljeno 50.000 mudžahedina".

 

Vidaković je za Srnu pojasnio da je Centralna kozačka vojska Republiku Srpsku ostavila baš za kraj, ne zato što su Srbi iz Crne Gore i Srbije, gdje su kozački centri uspostavljeni ranije, važniji za Rusiju, već upravo zbog uvjerenja da će u Republici Srpskoj naići na najbolji odgovor i saradnju.

On precizira da formiranje strukture ne znači nikakvo formiranje kozačke vojske na teritoriji Republike Srpske, mada su, kako je rekao, Kozaci, kao "Hristovi ratnici", spremni da uvek i u svakom momentu pomognu srpskom narodu.

"To je samo ispostava centralne kozačke vojske, čiji je ataman predsjednik Rusije Vladimir Putin. Kozaci kao `Hristovi ratnici` na silu će uvijek odgovoriti silom, ali na zlo neće odgovarati zlom", naglasio je Vidaković.

On je dodao da su Kozaci kao red nastali da bi širili harmoniju, "jer je Bog napravio harmoničan svijet, ali da ono genetsko, srpsko i kozačko kaže - da nikad tuđe ne otimamo, a svoje ne damo".

Upravo stoga, naglasio je Vidović, Kozaci budno prate situaciju u BiH gdje je, prema nekim procjenama, naseljeno 50.000 mudžahedina i spremni su, kako kaže, da na svaki način pomognu srpskom narodu sa one strane Drine.

On navodi da je, uprkos raznim iskrivljenim tumačenjima, Rusija veliki prijatelj srpskog naroda i da Srbi treba da znaju da će Moskva uvijek biti uz njih.

 "U geopolitičkom smislu stvari su se malo izmijenile. Rusija je postala garant mira u svijetu, a ne neko ko izaziva zlo. Mi, Kozaci, garanti smo mira, a ne ratova", naglasio je Vidović.

 On je podsjetio da su Srbi iz Hercegovine i Crne Gore, koji su pod najezdom Turaka napuštali svoja ognjišta, utošište od islamizacije pronalazili u pravoslavnoj Rusiji i tamo pristupali Kozačkoj vojsci, kao i da su ruski Kozaci dolazili da pomognu srpskom narodu u borbi protiv Turaka.

 "Mi ćemo u Republici Srpskoj uspostaviti naše centre, u kojim ćemo snažiti taj duh zajedništva i tradiciju", zaključio je Vidović.

 

(Blic.rs)

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније