Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 03. 2021. 17:15 >> 17:15
1

STAV BERLINA

Diskusija o promjeni granica nije korisna

Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas ponovio da je stav Berlina jasan i da je protiv bilo kakvog razgovora o promjeni granica.

On je dodao i da ne može da kaže kakva će biti reakcija iz Brisela povodom izjava Aljbina Kurtija, ali kaže da će nova vlast u Prištini morati da se pozabavi neriješenim pitanjima.

Mas je, nakon razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, upitan da li će biti reakcije na izjave pobjednika na kosovskim izborima Aljbina Kurtija da mu dijalog sa Beogradom nije prioritet, kao i na stalne prijetnje "velikom Albanijom", rekao da je Berlin bio jasan i u prošlosti da je protiv svake promjene granica.

"Koja reakcija će doći iz Brisela ne mogu ocijeniti. Mogu reći što smo uvijek govorili u prošlosti, a to da bilo kakva diskusija o promjeni granica, nije korisna. To je linija koju slijedimo i podržavamo. Polazimo od toga da će nova vlada u Prištini da se intenzivno pozabavi pitanjima koja moraju biti riješena kako bi se evropska perspektiva Kosova odmrzla. U trenutku kada bude formirana vlada to ćemo direktno i reći", rekao je Mas.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније