Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 02. 2021. 06:46   >>  07:09 6

VUČIĆ O KOSOVU

"Opet će biti vršen pritisak samo na Srbiju"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za njemački dnevnik "Bild" izjavio je da je neophodno pronaći kompromisno rješenje za kosovsko pitanje.

On je rekao da na tome "teško radimo", a da će na osnovu onoga što vidi danas, posebno nakon što je na dužnost stupio novi predsjednik SAD Džozef Bajden, ponovo biti pritisak samo na Srbiju.

Vučić je, na konstataciju da Srbija može pristupiti EU samo "zajedno sa susjednom državom Kosovo", koju ne priznaje, i pitanje kada će se to promijeniti, odgovorio: "Vi kažete da je to susjedna država, mi ne. To je stvar viđenja i uslov EU. Mi to vidimo drugačije. Da, i moramo pronaći kompromis sa Prištinom i teško radimo na tome. Za vas je to nešto što je od 2008. završeno. Ali za nas je to, naravno, nije tako. Za Madrid, Atinu, Nikoziju, Bratislavu to, takođe, nije jasno, oni ne priznaju Prištinu".

Upitan kako može da izgleda taj kompromis, Vučić je rekao da je zabrinut, jer će, po onome što danas vidi, a posebno nakon stupanja na dužnost predsjednika SAD Džozefa Bajdena, ponovo biti vršen pritisak samo na Srbiju.

“Zato sam zabrinut. Ako želimo održati mir, ako želimo da dođe više investitora iz Njemačke, onda su nam potrebna održiva rješenja. Ne vjerujem u zamrznute konflikte, za razliku od većine ljudi ovdje, jer uvijek postoji opasnost da jednog dana dođe neko i odmrzne ih", naglasio je predsjednik Srbije.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније