Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 02. 2013. 18:54 >> 18:52

DIJALOG

Vulin:Obrisi rješenja u narednoj rundi

Direktor Kancelarije vlade Srbije za Kosovo, Aleksandar Vulin kaže da će se obrisi rješenja za Kosovo svakako pojaviti na narednom sastanku u Briselu, koji je zakazan za 4. mart.

 

"Obrisi nekakvog rješenja će se svakako pojaviti. Što se Srbije tiče, mi smo rekli šta mislimo i šta želimo, ali u tome nijesmo sami, postoje još najmanje dvije strane", rekao je Vulin Tanjugu na sajmu turizma u Beogradu.

Prema njegovim riječima, ono što je predviđeno platformom i rezolucijom koje je usvojila Skupština Srbije jeste odgovor i rešenje za većinu problema na Kosovu. To sada treba, dodao je, da razumiju i međunarodna zajednica i predstavnici Prištine.

Vulin je dodao da vjeruje da se ide u dobrom pravcu i kao potvrdu toga istakao da je vlada Srbije pokazala spremnost na razgovor, dijalog i kompromis.

On je dodao da je jučerašnji sastanak u Briselu zaista bio težak, s temama koje su, kako je naglasio, od najvećeg mogućeg značaja pogotovo za Srbe na Kosovu. Iako nije postignut nikakav dogovor, dodao je Vulin, stvari se kreću u dobrom pravcu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније