Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 11. 2013. 13:43 >> 13:43

PROVJERAVAJU

Ostojić: Kosor nije prisluškivana

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić kazao je da bivša premijerka Jadranka Kosor sigurno nije prisluškivana, ali da policija istražuje da li su nad njom sprovođene "neke druge mjere"

Ostojić je rekao da ne može da komentariše postupke koji su u toku, ali da sa sigurnošću može da potvrdi da je naložio provjeru tih navoda. 

 

 

Ono što je već za sada utvrđeno i sigurno je - da nije bilo prisluškivanja, ali će se provjeriti ostala pitanja koja se mogu odnositi na neke druge mjere", izjavio je Ostojić. 

Bivša premijerka juče je najavila da će od nadležnih institucija zatražiti da istraže kojim dokumentima je odbrana bivšeg šefa vlade i HDZ-a Iva Sanadera, kome se sudi za korupciju, željela da dokaže njenu navodnu komunikaciju s Državnim tužilaštvom i navodne pritiske da Sanader bude procesuiran.

"Prvi put čujem za takvu vrstu dokumenata, jako ću se potruditi da doznam istinu o tome, jer ako je to tačno i ako postoji neki dokument u vrijeme dok sam bila premijerka, onda bi to značilo da sam neovlašćeno prisluškivana i praćena i to se mora izvesti na čistac", rekla je Kosor novinarima.

Zagrebački Županijski sud nije prihvatio prijedlog Sanaderove odbrane da tezu o političkom progonu njihovog branjenika "dokažu" dokumentima iz kojih proizilazi da je Jadranka Kosor tužilaštvu slala svjedoke koji su teretili bivšeg premijera.

Odbrana smatra da je sud odbio relevantan policijski dokument iz 2011. sastavljen u vrijeme kada se istraživalo "curenje" informacija o postupcima protiv bivšeg premijera, prenijela je agencija Hina. 

Sanader je prvooptuženi u slučaju Fimi media, najvećoj korupcionaškoj aferi u hrvatskoj politici. On, njegova stranka HDZ, nekoliko stranačkih funkcionera i službenika, kao i vlasnica marketinške firme Fimi media , optuženi su za izvlačenje novca iz državnih institucija i firmi za stranački crni fond ali i za privatne džepove. 

Sanaderova odbrana tvrdi da je on žrtva političkog progona, a Tužilaštvo je u više navrata odbacivalo tvrdnju o političkom progonu ističući da su optužbe protiv Sanadera potkrepljene brojnim dokazima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније