Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 02. 2021. 13:04 >> 13:11
1

U TUŽILAŠTVU

Dodik saslušan zbog ikone

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, napustio je danas Tužilaštvo te zemlje, gdje ga je saslušao postupajući tužilac.

On je dobio poziv, prema nezvaničnim informacija, da tužiocima da iskaz o okolnostima afere "Ikona". Dodik je ušao u zgradu Tužilaštva BiH na sporedni ulaz u 11 sati, a kroz isti taj ulaz zgradu je napustio oko 12 sati.

Podsjećamo, radi se o ikoni koju je Dodik poklonio Sergeju Lavrovu, ministru spoljnih poslova Rusije, prilikom nedavne posjete BiH.

Ubrzo su reagovali zvaničnici Ukrajine, koja tvrdi da se radi o ikoni koja je dio njene kulturne baštine i za koju smatra da je ukradena. Nedugo potom Lavrov je ikonu vratio, te je naloženo Interpolu da istragom utvrdi njeno porijeklo.

Zbog ove afere, ranije u Tužilaštvu BiH saslušan ambasador BiH u Moskvi, a iskaze će dati i ostala dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

U Sarajevu je zbog ove afere nedavno boravio i ambasador Ukrajine Vasilj Kirilič, koji je održao sastanke s ministrom spoljnih poslova BiH Biserom Turković i glavnom državnom tužiteljkom Gordanom Tadić.

Ukrajina je u više navrata zatražila vraćanje ikone tvrdeći da ona predstavlja njihovo kulturnog blago. Nedavno je i šef ukrajinske diplomatije poručio da "Dodik nastavlja lagati javnost" i da je ikona njihova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније