Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 02. 2021. 14:46 >> 14:47
3

STANO

Odluka Kosova o otvaranju ambasade u Jerusalimu "za žaljenje"

Odluka Kosova da otvori ambasadu u Jerusalimu je "za žaljenje", a takvi postupci skreću Prištinu od EU pozicija kada je Jerusalim u pitanju, poručili su u Evropskoj komisiji (EK).

Portparol EU Peter Stano, istakao je da je Kosovo označilo EU integracije za svoj stateški prioritet, i da se očekuje da se ponaša u skladu sa tom obavezom.

Komentarišući moguće posljedice po Prištinu zbog takvog poteza, Stano je naglasio da EU i zemlje članice očekuju od Kosova da napreduje na evropskom putu tako što će se usklađivati sa EU politikama i principima.

”Ako ne ispunjavate postavljene uslove onda ne možete ni da sanjate da ćete se ikada priključiti EU”, kaže Stano.

Na pitanje medija o dokumentu kojim se i Srbija u Vašingtonu obavezala da će otvoriti amabasadu u Jerusalimu, Stano kaže da ”Srbija još nije krenula u pravcu otvaranja ambasade” i podsjeća da se i od te zemlje očekuje da ”postepeno usklađuje svoju vanjsku politiku sa EU” .

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније