Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 01. 2021. 11:24 >> 11:25
2

PODRUČJE BANOVINE

Prijavljeno više od 35 hiljada oštećenih objekata

Do sada je na području pogođenom potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji prijavljeno 35.264 oštećenih stambenih objekata. Pregledano ih je više od 18.648, a crvenu naljepnicu ima njih 2358, javio je HRT.

Neupotrebljivo zbog vanjskih uticaja je 220 objekata.

Tokom noći zabilježeni su slabiji potresi na području Banovine. Stanovnici kažu da su se već naviknuli na to, no problem je što su oštećenja na njihovim domovima nakon svakog potresa još veća. Na nekim su se mjestima pojavila i klizišta.

Darko Horvat, ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine rekao je da postoji vrlo velika doza opreza geologa spram aktiviranih klizišta i geoloških pojava koje u ovom trenutku više ne daju onakve ulazne parametre za projektovanje kao prije potresa. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније