Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 02. 2013. 11:39   >>  11:35 1

NIN

Cvetković: Nisam srpski Sanader

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da se ne plaši hapšenja, jer zna da nije kriv, kao i da ne misli da je srpski Sanader.

"Ne mislim da sam srpski Sanader, ali ako se traži krv, onda može da bude sve. Oni pričaju o milionima eura, a ja nisam bogat čovek. Otkupio sam svojevremeno društveni stan za dvije-tri hiljade maraka, stan od 40 kvadrata su mi poklonili roditelji i u njemu stanuje moja majka, a imam i porodičnu kuću u kojoj živim sa ženom. To je sve što imam", rekao je Cvetković za današnji "NIN".

Iako je angažovao advokata kaže da do sada nije bio ni na saslušanju, niti na informativnom razgovoru po bilo kom.

Na pitanje da li ipak očekuje hapšenje, Cvetković je rekao da ne očekuje ukoliko je Srbija pravna država.

"Ali nikad se ne zna kada gledate koje su mi sve afere zalijepili očigledno sam ja meta. Pominju me kao krivca za Sartid, koji uopšte nije prodavala Agencija za privatizaciju, zatim za Jugoremediju, koja je privatizovana 2002. godine, a ja sam došao na čelo Agencije 2003. godine. To znači da se ne istražuje slučaj pa utvrdjuje krivac, nego da se istražuje ličnost pa se pokušava toj osobi da se napakuje slučaj", ocijenio je Cvetković.

Odgovarajući na pitanje koliko je od 24 sporne privatizacije bilo za vrijeme njegovog mandata, Cvetković je rekao da to nije lako objasniti, jer nije sporna uvijek prodaja već i kasnije ispunjenje ugovora budući da se većina spornih privatizacija tiče neispunjavanja ugovornih obaveza do kojih je uglavnom došlo 2005. godine i kasnije.

"Ono za šta mogu najviše da budem doveden u neku sumnju jeste sama prodaja. Kada pogledate sporne privatizacije njih šest-sedam se odnosi na transakcije, a mislim da nema nijedne gdje sam ja", rekao je Cvetković.

Nekadašnji premijer je rekao i da postoji realna opasnost da se borba protiv korupcije pretvori, a dijelom se, kako smatra, već pretvorila u obračun sa političkim neistomišljenicima.

"Jel ima neko optužen, a da nije iz DS", upitao je Cvetković i dodao da nije tačno da je prethodna vlast bila gluva na korupciju budući da je najveći broj tih procesa, pa i najmarkantniji poput Agrobanke i Šarića pokrenuti još u vrijeme prethodne vlade.

  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније