Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 12. 2020. 22:22 >> 22:24
1

PALMER ISTAKAO

SAD neće promijeniti pristup prema Zapadnom Balkanu

Specijalni predstavnik američke administracije za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao je danas da su SAD posvećene partnerstvu sa zemljama Zapadnog Balkana i njihovoj evropskoj perspektivi te da takav pristup neće promijeniti dolaskom nove administracije.

On je u intervjuu za Glas Amerike istakao da je američki pristup regionu dosljedan jer su interesi SAD dosljedni sa svakom administracijom.

"Naša vizija Zapadnog Balkana predstavlja skup zemalja koje su u miru jedna sa drugom, sa svojim susjedima, država koje su stabilne, prosperitetne i integrisane u evropske i evroatlantske institucije. Tu posebno mislim na NATO i Evropsku uniju", rekao je Palmer.

Istakao je da su SAD takođe dosledno angažovane u dijalogu Beograda i Prištine.

"Bavimo se time iz dana u dan na više nivoa, uključujući i u septembru ovdje u Vašingtonu, na najvišem nivou vlade SAD. Posvećenost partnerstvu sa Srbijom i Kosovom i evropskoj perspektivi obje zemlje neće se promijeniti. Mi ćemo sarađivati sa Beogradom i Prištinom u podršci normalizacije njihovih odnosa i njihovog evropskog puta", ukazao je Metju Palmer.

Dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, nastavljen je 16. jula u Briselu poslije pauze od 20 mjeseci.

Značajnije angažovanje SAD u dijalogu rezultiralo je potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније