Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 10. 2013. 20:21   >>  20:21 1

IVICA DAČIĆ

Za srpsko Kosovo se ne gine, već glasa

Premijer Srbije Ivica Dačić ukazao je danas da postoji politički pritisak na Srbe da se predstojeći lokalni izbori na Kosovu bojkotuju i poručio da se “danas za srpsko Kosovo ne gine, već glasa”.

“Pozivam Srbe sa Kosova i Metohije da ne slušaju političare koji gledaju da na taj način dobiju političke poene, već da misle o sebi i svojoj sudbini, jer neće sjutra da dođe ni Koštunica, ni Dačić da ih puškom brani ako, ne daj bože, bude trebalo”, istakao je premijer Srbije Ivica Dačić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje u vezi lokalnih izbora na KIM 3. novembra.

On je rekao da se ulazak na Kosovo i Metohiju ne zabranjuje onima koji pozivaju na bojkot izbora, već onima koji pozivaju da se na izbore izađe, zato što Hašimu Tačiju odgvara da što manji broj Srba na te izbore izađe kako bi mogli da pobijede oni koji bi radije da sarađuju sa Prištinom, nego sa Beogradom.

Dačić je kazao da bi bojkot izbora mogao da dovede do toga da albanska vlast dođe u sjevernu Kosovsku Mitrovicu.

“Svako će da odluči da li će izaći na izbore ili ne, ali da li je u interesu Srba da imaju svoje rukovodstvo, legalne i legitimne organe koje priznaje i međunarodna zajednica i da imaju svoju kancelariju u Briselu ili je u interesu Srba da sjedimo i pravimo se da se ništa ne dešava”, upitao je Dačić.


Prethodno je šef poslanika DSS-a Slobodan Samardžić rekao da se na Kosovu stvara čudna atmosfera, da kod Srba vlada strah i upitao u kojoj će se državi nalaziti Zajednica srpskih opština koja bi trebalo da se formira nakon izbora.

“Srbima je jasno da će biti ukinute institucije koje su do sada postojale i da oni tim izborima prelaze iz jedne države u drugu, ali njima smeta to što vlada to ne kaže”, rekao je Samardžić.

On je poručio da vlada ne treba Srbima da "potura kukavičje jaje” i da oni glasanjem na izborima potvrde kosovsku nezavisnost.

“A, vi nećete to da im kažete, jer se plašite da će vam pasti smokvin list i da će car biti go”, rekao je Samardžić i upitao da li će Srbija imati uvid u brojanje glasova i da li će biti neke kontrole u tome.

“Kada vas slušam šta govorite, čini mi se kao da ste nevini i kao da ste se prvi put suočili sa problemom Kosova. Pitam poslanike kada je proglašena nezavisnost Kosova, ko je tada bio na vlasti - da nije DSS? Šta ste preduzeli osim što ste polomili trafike i zapalili ambasade? Što niste izvršili mobilizaciju”, odgovorio je Dačić šefu poslanika DSS-a.

Dačić je rekao da Srbija nije priznala nezavisnot Kosova, ali da Srbiju interesuje kako će Srbi napraviti svoje institucije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније