Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 12. 2020. 16:14   >>  16:17 1

POČETAK PREGOVORA

Male šanse za S. Makedoniju i Albaniju

Male su šanse da Sjeverna Makedonija i Albanija ove godine dobiju pregovaračke okvire i počnu pristupne pregovore EU, kazao je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

„Još se nadam, ali nažalost sve je manje i manje izvjesno da ove godine možemo usvojiti pregovaračke okvire. U tom smislu ulažemo zajedničke napore sa njemačkim predsjedavanjem Savjetom EU“, kaže Varhelji.

Tokom sjednice odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta, na kome su učestvovali i poslanici iz Sjeverne Makedonije i Albanije, Varhelji je pozvao parlemante tih zemalja na zajednički rad u pronalasku rješenja.

„Moramo naći rješenje, inače EU rizikuje da ne bude vjerodostojna u ispunjavanju obećanja koje je dala kada smo otvorili pregovore sa tim zemljama“, kaže Varhelji.

On ističe i da Sjeverna Makedonija mora uložiti dodatne napore da „izađe u susret zabrinutostima Bugarske“, kako bi se našlo rješenje koje je prihvatljivo objema zemljama.

Varhelji je zaključio da je to pitanje političke volje, angažovanja i odlučnosti, uz ocjenu da će Kosmisija pomoći u pronalasku sporazuma.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније