Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta

26. 11. 2020. 19:14   >>  19:14 1

HRVATSKA

Optuženi za falsifikovanja dokumenata za mafijaše iz Srbije i Crne Gore

Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) je podigao optužnicu protiv 18 osoba, među kojima i zaposlenih u MUP zbog sumnje da su dopli do milion i po kuna (više od 200 hiljada eura) pribavljajući informacije i hrvatska dokumenta mafijaškim grupama uglavnom iz Srbije i Crne Gore.

Radi se o grupi koju je navodno okupio Nusret Seferović koji je s nekoliko saradnika pritvoren još krajem novembra prošle godine, prenijela je Hina.

Uskok je, otkrivajući samo inicijale optuženih, objavio da pripadnike grupe tereti za zločinačko udruženje, falsifikovanje isprava, zloupotrebe položaja i ovlašćenja, trgovanje uticajem i podsticanje na ta djela.

Istražitelji sumnjaju da su pripadnici grupe svojim klijentima nezakonito pribavljali podatke iz informacijskog sistema MUP-a za po najmanje 500 kuna (više od 70 eura), a prelazak preko granice bez kontrole osiguravali za najmanje 1.300 eura.

Za komplet hrvatskih dokumenata - ličnu kartu i pasoš s njihovom fotografijom i tuđim identifikacionim podacima, tražili su po najmanje 3.500 eura, dok su navodno uzimali najmanje 2.500 eura za vozačke dozvole.

Uskok tvrdi da je grupa svojim klijentima iz Srbije, Crne Gore i Slovenije obezbijedila najmanje 41 ličnu kartu i 41 pasoš i najmanje 15 lažnih vozačkih dozvola.

"Takođe je bio omogućen prelazak državna granica između Hrvatske i Slovenije bez granične kontrole za najmanje šest osoba i to 21 put", a grupa je izvela i za sada neutvrđen broj provera u Informacionom sistemu MUP-a, saopštio je Uskok koji je u optužnici predložio oduzimanje protivpravno stečene imovinske koristi i istražni zatvor za dvojicu optuženih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније