Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92 ]

24. 11. 2020. 08:16 >> 08:17
4

HOTI SAOPŠTIO

Srbija i Kosovo u mirovnim pregovorima

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio sinoć da su Kosovo i Srbija u mirovnim pregovorima i da o promjeni granica nikada neće biti riječi, prenosi Reporteri.

"Ne pregovaramo o trgovinskim sporazumima sa Srbijom i to sam jasno rekao na sastancima koje sam imao sa srpskim predsjednikom u procesu dijaloga, ali i na drugim međunarodnim okruglim stolovima na kojima smo se susretali", istakao je Hoti, prenosi Kosovo online.

Prema njegovim rečima, pregovara se o mirovnom sporazumu između Kosova i Srbije, što podrazumijeva prihvatanje međunarodnih standarda.

"To je prihvatanje presude Međunarodnog suda pravde, preuzimanje odgovornosti za žrtve, nestale ... Time bismo zaključili važno poglavlje koje se može riješiti samo prepoznavanjem i prihvatanjem stvarnosti", dodao je Hoti.

Kosovski premijer je negirao da je razmjena teritorija između Kosova i Srbije na pregovaračkom stolu.

"Nikada je nije bilo za vrijeme ove vlade. O toj temi se ne razgovara", rekao je Hoti za televiziju Kljan u Severnoj Makedoniji.

Kako je naveo, sada se razgovara o konačnom sporazumu za potpunu normalizaciju odnosa i uzajamno priznavanje.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније