Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 10. 2013. 12:13 >> 12:12

ODBILI ZAHTJEV VUČIĆA

Radnici FAP-a nastavili blokadu

Radnici FAP-a već treći dan blokiraju prugu Beograd - Bar kod Priboja i put ka graničnom prelazu Uvac. Zakazan je novi sastanak opštinskog rukovodstva i predstavnika sindikata, kako bi se našlo rješenje.

Pribojska fabrika danas obilježava 60 godina postojanja.

Blokada pruge Beograd - Bar, kod željezničke stanice u Priboju, traje već treći dan. Radnici FAP-a odbacili su sinoć zahtjev potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića da zamrznu štrajk, ukoliko žele da on u četvrtak dođe u Priboj i razgovara s njima.

Blokiran je i put ka graničnom prelazu Uvac, ali od jutros se propuštaju vozila sa pribojskim registarskim tablicama.

Najveća pribojska fabrika danas inače obilježava jubilej, šest decenija postojanja i, prema svemu sudeći, radnici će taj jubilej obilježiti kraj pribojske železničke stanice, na blokiranoj pruzi.

Radnici FAP-a traže da im se isplati bar jedna od pet zaostalih plata, da im se ovjere zdravstvene knjižice i, prije svega, da im se omogući da rade. 

U grupi 29 preduzeća u restrukturiranju, i sa državom kao većinskim vlasnikom, FAP, sa oko 1.500 zaposlenih, do avgusta je dobijao subvencije od 20 miliona dinara mjesečno.

(RTS)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније