Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 11. 2020. 15:24 >> 15:24
3

SARADNJA SA HAGOM OD VELIKOG ZNAČAJA

EU pozdravila postupak Tačija

Evropska unija primila je k znanju ostavku kosovskog predsjednika Hašima Tačija i pozdravlja činjenicu da je pristao da sarađuje sa Specijalizovanim vijećem Kosova i Kancelarijom specijalnog tužilaštva, navodi se u saopštenju pres Službe za vanjske poslove EU.

Poručuju da EU snažno podržava rad Specijalnih vijeća Kosova i Specijalnog tužilaštva.

“Puna saradnja sa ovim institucijama je od suštinskog značaja kao važna demonstracija posvećenosti Kosova vladavini zakona, što je ključni element za napredak Kosova na evropskom putu i za angažovanje EU sa Zapadnim Balkanom u cjelini”, kaže se u saopštenju.

Nakon ostavke predsjednika Tačija, iz EU su poručili da su uvjereni da će predstavnici Kosova osigurati kontinuitet institucija, u skladu sa kosovskim zakonima.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније