Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1 ]

05. 11. 2020. 10:52 >> 10:52
1

DOBROVOLJNO IDE U HAG

Potvrđena optužnica protiv Veseljija

Optužnica Specijalnog tužilaštva protiv Kadrija Veseljija je potvrđena, saopšteno je na konferenciji za novinare u Prištini.

Kako je saopštila kancelarija Specijalizovanog tužioca u aprilu, Veselji "i drugi" čine dio optužnice na kojoj je i kosovski predsjednik, Hašim Tači.

Oni se terete za niz zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U obavještenju o optužnici koju je tužilaštvo objavilo i prije potvrđivanja optužnice, navodi se da Hašim Tači, Kadri Veselji i drugi osumnjičeni snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Žrtve krivičnih djela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politički protivnici.

Tužilaštvo je Veseljija i Tačija optužilo i za opstrukciju suda čime su opravdali neuobičajenu praksu o obavještavanju o podnošenju optužnice za ratne zločine prije njenog potvrđivanja.

Veselji: Dobrovoljno putujem u Hag

Veselji je rekao da je obaviješten o potvrđivanju optužnice i da se sprema da dobrovoljno otputuje u Hag.

"Juče popodne su me iz Tužilastva specijalizovanih veća obavijestili da je pretpretresni sudija potvrdio optužnicu protiv mene. Ovom izjavom zelim da obavijestim građane Kosova da sam preduzeo neophodne mjere za dobrovoljno putovanje u Hag kako bih odgovorio na ove navode", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније