Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92/Tanjug ]

03. 11. 2020. 12:36   >>  12:42 20

DAČIĆ PODSJETIO

"Upozoravali smo Austriju na vehabizam"

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio da je Srbija još ranije upozoravala austrijske vlasti da se u toj zemlji nalazi centar vehabizma.

Komentarišući najnovije terorističke napade u Austriji, ali i širom svijeta, on je rekao da je očigledno da dolazi do ponovnog bujanja međunarodnog terorizma.

Dačić je podsjetio da je Srbija sastavni dio međunarodne alijanse u borbi protiv Islamske države.

"Mi smo upozoravali austrijske vlasti, još god sam bio ministar unutrašnjih poslova da je centar vehabizma i islamskih raznih organizacija u Salcburgu i u Austriji. Možda nam nijesu dovoljno vjerovali u to vrijeme, nažalost, potvrdilo se da sve na šta smo mi upozoravali i SAD i Evropu, a vezano za islamski terorizma da smo nažalost obistinilo", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

On je poručio da bi te informacije trebalo ozbiljno se razmatraju i da se napravi najbolji mogući štit protiv terorizma, navodeći da teroristi nijesu došli sa istoka, već je reč o državljanima tih zemalja.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније