Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 02. 2013. 23:37 >> 23:46

HAŠKI TRIBUNAL

Karadžić zatražio prekid suđenja

Bivši predsjednik RS-a optužen za genocid i ratne zločine u BiH Radovan Karadžić zatražio je danas prekid suđenja od mjesec dana, navodeći da je tužiteljstvo Haškog suda ponovo prekršilo obavezu pravovremenog objavljivanja materijala, koji bi mogao biti oslobađujuće prirode.

U dokumentu koji je Sud objavio danas popodne, navodi se da je tužilaštvo tek prije dva dana prvi put objelodanilo informaciju koju je od generala Aleksandra Vasiljevića dobilo u aprilu 2009, koji je kao svjedok optužbe rekao da bi informacije koje on ima o događajima u Bosni, mogle biti korisnije Karadžićevoj obrani nego tužilaštvu.

 

Karadžić navodi da je očigledna "oslobađajuća priroda" izjave Vasiljevića.

Vasiljević je, kako se navodi u Karadžićevom podnesku, objasnio da bosanski Srbi nijesu bili uključeni u zločine u Bijeljini početom marta 1992. i da mu nije bilo poznato da su paravojne jedinice iz Srbije bile pozvane od strane bosanskih Srba.

General Vasiljević bi trebalo da se kao svjedok u Karadžićevom predmetu pojaviti iduće sedmice.

U zahtjevu sudijama, Karadžić je ukazao da je tužilaštvo propustilo da preda izjave u skladu sa pravilima u 411 slučajeva. Odbrana je zatražila da se zbog toga proces prekine na mjesec dana i da joj se u tom razodoblju odobri uvid u bazu podataka tužilaštva, pod njihovim nadzorom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније