Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 10. 2013. 18:57 >> 18:57

SIPA GA SASLUŠALA

FBiH: Ministar osumnjičen za opstrukciju pravde

SIPA sumnjiči ministra pravde FBiH Zorana Mikulića za nedozvoljeno premještanje u drugi zatvor zaštićenog svjedoka protiv Keljmendija.

Pripadnici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu saslušali su ministra pravde Federacije Bosne i Hercegovine Zorana Mikulića u svojstvu osumnjičenog, radi okolnosti koje se dovode u vezu s ometanjem rada pravosuđa i zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja.

 

 

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva BiH, tužilac je naredio SIPA-i  da Mikulića pozove i ispita u svojstvu osumnjičenog.

Saopšteno je da se aktivnosti koje sprovode Tužilaštvo BiH i SIPA odnose na istragu o nedozvoljenom izmještanju zaštićenog svjedoka iz jednog od najozbiljnijih predmeta organizovanog kriminala, iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod u kojem se zaštićeni svjedok nikako ne smije nalaziti, radi opasnosti po sigurnost po život.

Reporter Al Jazeere Boris Gagić javio je da je riječ o svjedoku u predmetu protiv Nasera Keljmendija, jednoj od najvećih kriminalnih istraga u BiH kodnog naziva "Lutka".

Mikulić: Radio sam po zakonu

"Tužilaštvo BiH i SIPA utvrđuju ko je i zbog kojih razloga, naredio izmještanje ove osobe, iako svi subjekti uključeni u proces dobro znaju da se navedeni zaštićeni svjedok, koji je već dobijao prijetnje za sigurnost i život, ni pod kojim uslovima ne smije dovoditi u tu zatvorsku ustanovu", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Mikulić je izjavio da je u spornom slučaju postupio u skladu sa Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija.

"Nakon izvršenja trećine kazne, na molbu osuđene osobe ili na prijedlog rukovodioca ustanove, može se odobriti premještanje osuđene osobe iz jedne ustanove u drugu. O premještanju odlučuje federalno Ministarstvo pravde", rekao je Mikulić novinarima.

On tvrdi da je sve urađeno u skladu sa zakonom, te da se "silnim hapšenjima samo narušava kredibilitet Ministarstva".

Ranije je zbog premještanja zaštićenog svjedoka pritvoren Mikulićev savjetnik Hidajet Trajko, a u SIPA-i je danas u svojstvu osumnjičenog saslušan direktor Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo Kenan Kapo, i još jedna osoba u svojstvu svjedoka.

U predmetu "Lutka" biće još privođenja i saslušanja, najavljuju iz SIPA-e, javio je reporter Al Jazeere.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније