Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

29. 10. 2020. 12:27 >> 12:27
10

ODLUKA PREMIJERKE SRBIJE

Jovankina vila na korišćenje Ani Brnabić

Posljednja odluka Ane Brnabić u prethodnoj vladi je bila da vilu "Bor" u kojoj je decenijama živjela Jovanka Broz dodijeli sebi na korišćenje, objavila je danas Nova.rs.

Uredbom Vlade Srbije vila u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića uvrštena je među objekte za reprezentativne potrebe Republike Srbije. Odluka je objavljena u Službenom glasniku i potpisala ju je lično Ana Brnabić.

Kako Nova.rs saznaje, ova odluka donijeta je 27. oktobra.

U uredbi o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije promijenjen je samo član koji predviđa da premijer može da koristi objekat na Bulevaru kneza Aleksandra Krađorđevića 75 u Beogradu, koji do sada nije bio u spisku reprezentativnih zgrada.

"Jovankina vila" renovirana je prethodnih mjeseci prvi put poslije gotovo šest decenija, a mediji su ranije pisali da je njena obnova plaćena od 30 do 50 miliona dinara, dok je direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ranije izjavio da je za kompletnu rekonstrukciju tog objekta potrebno oko 2,5 miliona eura.

Jovanka Broz, udovica bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza, preminula je 20. oktobra 2013.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније