Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina ]

26. 10. 2020. 19:43   >>  19:47

TRI NOVA RESORA

U Srbiji usvojen Zakon o ministarstvima

Skupština Srbije usvojila je večeras jednoglasno Zakon o ministarstvima, čime su se stvorili uslovi za formiranje Vlade te države.

Kako prenosi Tanjug, “za” je glasalo 205 poslanika, koliko ih je bilo prisutno u sali.

Zakon o ministarstvima predviđa da Vlada Srbije ima 21 resor, među kojima su tri nova: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, ravnopravnost polova, Ministarstvo za brigu o selu i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji.

U međuvremenu je objavljeno da će biti i ministarstva bez portfelja.

Zakon predviđa i ministarstva finansija, privrede, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vladu Srbije činiće i ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova.

Vladu će činiti i ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvjete, zdravlja, omladine i sporta, kulture i informisanja, rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније