Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Klix ]

26. 10. 2020. 08:05 >> 08:10
9

DODIK SAOPŠTIO

Srbi i Hrvati daće izjavu kako BiH da funkcioniše

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može da funkcioniše i da je, ukoliko ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

 

Dodik je naveo da razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam produkovao takvo nešto.

On je ponovio da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska sprovede referendum, te da Srbi imaju pravo da razmišljaju o tome i da bi trebalo da im bude prihvaćeno pravo na samoopredjeljenje.

Dodik je istakao da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

"BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena, država", rekao je Dodik na Televiziji Pink.

On je istakao da RS ima dobre odnose sa Srbijom, jer je riječ o jednom narodu. Dodik je napomenuo kako BiH formalno nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније