Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

22. 10. 2020. 16:46 >> 16:46
7

DANAS U BEOGRADU

Dačić izabran za predsjednika Skupštine Srbije

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izabran je danas za novog predsjednika Skupštine Srbije.

Poslije prozivke i javnog glasanja, Dačića je podržalo 225 poslanika, a protiv je bio jedan.

Izbor Dačića podržali su poslanici liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", SPS, Saveza vojvođanskih Mađara i Srpskog patriotskog saveza (SPAS).

U biografiji novog predsjednika Skupštine je navedeno da je rođen u Prizrenu 1966. godine, a da je na Fakultetu političkih nauka diplomirao s prosečnom ocenom 10.

Dačić je bio poslanik od 1992. godine, prvo u Skupštini SR Jugoslavije, pa u Skupštini Srbije, a dans je na mjesto predsjednika Skupštine došao s mjesta ministra za spoljne poslove.

U biografiji je navedeno da "posjeduje višedecenijsko iskustvo i rezultate ostvarene u učešću i rukovođenju u različitim organima izvršne i zakonodavne vlasti", dobitnik je priznanja "Najevropljanin" i govori engleski i ruski jezik.

U raspravi prije glasanja je ocijenjeno da će, s Dačićem na čelu, Skupština Srbije biti "simbol demokratičnosti, efikasnosti i transparentnosti".

Poslanici Skupštine Srbije bi trebalo da danas izaberu i potpredsjednike Skupštine i da Dačićevog dugogodišnjeg saradnika Veljka Odalovića imenuju na mjesto generalnog sekretara Skupštine što je on već bio 2008-2012. godine.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније